Interaktiv utbildning i energieffektivt byggande

Hur blir man Energibyggare?

Utbildningen Energibyggare riktar sig till byggnadsarbetare och installatörer och ger ökad kompetens i energieffektivt byggande och förnybar energi.

Utbildningen är uppdelad i flera interaktiva moduler som tillsammans tar cirka fyra timmar att gå igenom. Utbildningen kan genomföras vid olika tillfällen och fungerar både för självstudier eller i grupp under ledning av en handledare – allt beroende på vad som passar din arbetsplats. Allt utbildningsmaterial kommer finnas samlat här på energibyggare.se från när handledarutbildningen startar våren 2016.

Vad menas med interaktiv utbildning?

Den interaktiva utbildningen är tillgänglig online här på energibyggare.se och är helt webbaserad. Varje modul är uppbyggd på liknande sätt och består av text, bild, berättarröst, filmer, animeringar, interaktiva övningar och kunskapstest. Utbildningen är tillgänglig när du vill från dator, läsplatta eller mobiltelefon.

Kunskapsnivå

Kursdeltagarna förväntas ha grundläggande kunskap om byggnads- och installationsteknik. Kunskapsnivån i utbildningen Energibyggare motsvarar svensk grundutbildningsnivå i ämnena energieffektivt byggande och installation samt förnybar energi i ny- och ombyggnation.

Kompetensdatabas

När du genomfört utbildningen med godkänt har handledaren möjlighet att registrera din utbildning i den till ID06 kopplade kompetensdatabasen, via en särskild ansökan. Det går även att få tillgång till utbildningen som gäst (utan inloggning), men då registreras inga resultat.

Handledare

Energibyggarutbildningen genomförs av en handledare, som till exempel kan vara en platschef, arbetsledare, yrkesarbetare, särskilda utbildare eller utbildningsavdelning i större bygg- och installationsföretag samt privata utbildare. Handledarens roll är att leda utbildningen, vara diskussionsledare och kunna ge support.

För att utbilda personalen till Energibyggare:

Under 2016 och 2017 kan företag anmäla personer till handledarutbildning (tex arbetsledare, platschefer mm) som i sin tur håller Energibyggarutbildningen med sina kollegor ute på arbetsplatsen.

Det här ingår i Energibyggare

inaktiv_darfor_energibyggare Inledning – Energibyggare gör skillnad

inaktiv_byggnaden_som_system Byggnaden som system

inaktiv_varmeisolering Värmeisolering

inaktiv_lufttathet Lufttäthet

inaktiv_fukt Fukt

inaktiv_installation_system Installationer